Nieuws van Zeeger Ernsting

Naar een gezonde stad, met schone lucht voor iedereen

Het college wil niet alleen vervuilende auto’s weren, maar komt ook met alternatieven. We investeren in het openbaar vervoer, de fiets en in voetgangers. Met de uitwerking van de Agenda Autoluwe Stad wordt een belangrijke belofte ingelost: een gezonde stad, met schone lucht voor iedereen.

Lees verder

Beleggers drijven huurprijzen op

Gisteren hield de raad een hoorzitting met de experts en betrokkenen over de rol van beleggers op de Amsterdamse woningmarkt. Er is de laatste tijd veel te doen geweest over de ‘vastgoedprins’ en de wijze waarop particuliere woningeigenaren en beleggers met huurders omgaan. De vraag voor de avond was dan ook: is het nou erg dat een aantal particulieren woningen kopen om te verhuren? En zo ja, wat kun je er aan doen?

Lees verder

Meerderheid voor scooters op de rijweg

Scooter

Deze middag kwam er een meerderheid in de Tweede Kamer voor scootervrije fietspaden in Amsterdam. Al sinds 2011 willen wij dat scooters op de weg rijden om zo meer ruimte te maken voor fietsers. GroenLinks raadslid Zeerger Ernsting: “Dit is een belangrijke stap in het veiliger en gezonder maken van onze fietspaden. Wij zijn blij dat Den Haag eindelijk over brug komt.”

Lees verder

Coalitie drukt erpachtdeal er door

Na 120 jaar erfpacht heeft de coalitie van D66, VVD en SP gisteren deze Amsterdamse verworvenheid zo goed als afgeschaft. Het leidde tot enthousiaste reacties uit VVD-hoek.‘Het is volbracht!', twitterde een VVD’er met gevoel voor dramatiek. Maar bij een groot deel van de raad - en zeker bij GroenLinks – overheersen heel andere gevoelens: namelijk die van weemoed, teleurstelling en strijdlust.

Lees verder