Vacatures Federatiebestuur

Het federatiebestuur van GroenLinks Amsterdam zoekt drie nieuwe bestuursleden

Het federatiebestuur van GroenLinks Amsterdam zoekt een secretaris, een bestuurslid inhoudelijk debat en een bestuurslid scouting.

 

Politiek timmert GroenLinks Amsterdam behoorlijk aan de weg. Met onze gemeenteraadsleden en onze wethouders kunnen we veel betekenen voor de stad Amsterdam en haar inwoners. En met onze stadsdeelcommissieleden en Dagelijks Bestuurders doen we dat ook in de stadsdelen. Maar GroenLinks Amsterdam is meer. Buiten de politieke vertegenwoordigers zijn er nog zo’n 4400 leden. Leden met ideeën en expertise waar onze politici wat aan kunnen hebben. Leden die misschien wel politiek actief willen worden. Leden die graag discussiëren over politieke onderwerpen, en het leuk vinden mede-GroenLinksers te ontmoeten. Leden die zich het vuur uit de sloffen lopen bij onze campagnes.

Het federatiebestuur van GroenLinks Amsterdam werkt voor die leden. Het bestuur zorgt voor inhoudelijke activiteiten, coördineert campagnes, en organiseert trainingen. Daarnaast zorgt het bestuur er voor dat het politieke werk gedaan kan worden. Door potentiële politici te scouten, door de kandidaatstelling te organiseren, door te zorgen dat er een goed verkiezingsprogramma komt voor de volgende gemeenteraadsverkiezingen. En door met onze politici in gesprek te blijven over standpunten en functioneren.

Samenstelling Bestuur

Het Federatiebestuur GroenLinks Amsterdam bestaat momenteel uit negen personen, waaronder in ieder geval een voorzitter, een penningmeester en een secretaris. Daarnaast zijn er algemeen-bestuursleden, die ieder de verantwoordelijkheid hebben voor een aantal taken.

Voor twee leden (de secretaris en bestuurslid inhoudelijk debat) geldt dat hun bestuurstermijn binnenkort afloopt. Daarnaast zoeken we specifiek naar een nieuw bestuurslid scouting en diversiteit.

Diversiteit

We willen als GroenLinks een diverse en inclusieve partij zijn. Die diversiteit willen we ook terugzien in het federatiebestuur. De kandidatencommissie heeft daarom de opdracht meegekregen om bij de voordracht voor nieuwe bestuursleden te letten op diversiteit op alle terreinen, waaronder afkomst, leeftijd, gender, kennis en ervaring.

Wat vragen en bieden wij? 

We zijn op zoek naar een secretaris, een bestuurslid inhoudelijk debat en een bestuurslid scouting. Voor al deze functies geldt:

  • Onderschrijven van het GroenLinks gedachtengoed
  • Lid van GroenLinks in Amsterdam
  • Voldoende tijd beschikbaar (afhankelijk van de functie 4-8 uur per week)
  • Teamspeler

Hiernaast staat per functie een uitgebreide vacaturetekst.

Wij bieden lidmaatschap van een divers en levendig bestuur, dat sinds september 2019 in deze samenstelling bestaat. De leden van het bestuur dragen ieder verantwoordelijkheid voor hun eigen aandachtsgebied, maar we zijn ook een team waarin ideeën ingebracht en gehoord worden, en waar we met elkaar meedenken. Daarnaast is het een kans om een netwerk op te bouwen binnen GroenLinks Amsterdam en verschillende onderdelen van de partij te leren kennen.

Tijdspad en proces

Ben je geïnteresseerd in deze functie? Stuur dan je CV en motivatiebrief naar de kandidatencommissie via kaciebestuur@groenlinksamsterdam.nl

  • 11 juni openstelling vacature
  • 5 juli uiterlijke reactietermijn
  • juli en augustus gesprekken met kandidaten
  • begin september voordracht kandidaten
  • benoeming bestuursleden tijdens de  Algemene Leden Vergadering op 1 oktober

Kandidaten wordt gevraagd bij sollicitatie hun vakantieperiode door te geven, zodat daar bij het plannen van de gesprekken al rekening mee gehouden kan worden. De gesprekken kunnen indien gewenst digitaal worden gevoerd.

Voor meer informatie over één van de vacatures kun je contact opnemen met Maarten Prot via secretaris@groenlinksamsterdam.nl