Hoe doen gemeentebestuurders hun werk tijdens de coronacrisis? En hoe verloopt democratische controle als je alleen digitaal kunt vergaderen? En wat moet er allemaal nog gebeuren om Amsterdammers door deze crisis te helpen? Deze vragen komen aan bod in de nieuwe podcastserie ‘Amsterdam in tijden van quarantaine’.

Door het coronavirus is een groot deel van het openbare leven stilgelegd. Maar de stad staat niet stil, hoewel de rustige straten ons anders doen geloven. Mensen in vitale beroepen werken zich uit de naad om Amsterdam draaiende te houden. En bestuurders en politici doen er alles aan om de crisis te beheersen en de gevolgen zo veel mogelijk te beperken. Hoe gaat dat in z’n werk?

De podcast ‘Amsterdam in tijden van quarantaine’ wordt gepresenteerd door Vincent de Kom, voorzitter van GroenLinks Amsterdam. De podcast is geproduceerd door Nick van Bree (fractiebureau). Je kunt je abonneren via Apple Podcasts of Spotify. Heb je vragen voor ons? Mail naar podcast@groenlinksamsterdam.nl

 

In de eerste aflevering spreekt Vincent met onze fractievoorzitter Femke Roosma. We namen deze podcast op, op donderdagmiddag 2 april en Femke was zojuist in een bijzondere vergadering van de gemeenteraad. Ze was namelijk het enige raadslid. We vroegen haar waarom ze alleen was en wat de Amsterdamse politiek doet in tijden van crisis.Luister de podcast.

Voor de tweede aflevering brengt Vincent een bezoek aan Touria Meliani in haar stille kantoor in de Stopera. Zij is als wethouder Kunst en Cultuur dagelijks in contact met kunstpodia, culturele instellingen en kunstenaars door de hele stad om te horen wat er nu speelt en wat er straks nodig is. Vincent sprak met haar over de gevolgen van corona, het belang van kunst en het feit dat ook mensen in de culturele sector hun huur moeten kunnen betalen de komende tijd. Luister de podcast.

De komende tijd spreekt Vincent nog meer politici. Heb je vragen of verzoeken? Mail naar podcast@groenlinksamsterdam.nl