Nieuws

Kom jij het bestuur van GroenLinks Amsterdam versterken?

GroenLinks Amsterdam groeit en bloeit. Op 21 maart boekten we onze beste uitslag ooit en werden we de grootste partij van de stad.  Het aantal leden is de 4000 ruim gepasseerd. Veel van hen willen nu actief worden en de verbinding met sympathisanten, actieve groepen bewoners en ondernemers wordt alsmaar sterker. Onze beweging is zich kortom verder aan het ontwikkelen en versterken. Dit schept kansen, maar ook verplichtingen. Het stelt ons voor een nieuwe opgave.

 

Lees verder

Dit zijn onze nieuwe raadsleden

Een nieuwe lente en een nieuw geluid. Op 21 maart werd GroenLinks de grootste partij in Amsterdam. Dat betekent ook veel nieuwe gezichten. In oktober vorig jaar presenteerden we ons team van verandering. Vandaag werden 10 GroenLinks-raadsleden geïnstalleerd in de Amsterdamse gemeenteraad. Wil jij ze alvast leren kennen? 

Lees verder

Onze brief aan de informateur

Op 21 maart werd GroenLinks de grootste partij in de Amsterdamse gemeenteraad. De dag erna begon oud-wethouder Maarten van Poelgeest als informateur voor een nieuw stadsbestuur. Hij vroeg alle partijen in de Amsterdamse raad om een brief te schrijven met het antwoord op de volgende vragen: 1) wat zijn de grootste uitdagingen voor Amsterdam, 2) wat is uw duiding van de verkiezingsuitslag en 3) welke mogelijke coalities ziet u? Vandaag kwam hij met zijn verslag. Dit is onze brief.

Lees verder

GroenLinks wint ook fors in de stadsdelen

Niet alleen voor de gemeenteraad, maar ook voor de stadsdeelcommissies heeft GroenLinks bijzonder goed gescoord bij de verkiezingen van 21 maart.
Maar liefst 25 GroenLinksers zijn er in de zeven Amsterdamse stadsdelen gekozen. Op het totaal van 93 zetels heeft GroenLinks dus zo’n 27% van de stemmen gehaald!

Lees verder

Pagina's