Nieuws

Gezocht: wethouderskandidaten

GroenLinks Amsterdam streeft er naar om na de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart aanstaande deel te nemen aan het stadsbestuur. Er wordt actief naar wethouderskandidaten gezocht.

Lees verder

Collectieve ziektekostenverzekering voor alle Amsterdammers

Op voorstel van GroenLinks gaat Amsterdam de collectieve ziektekostenverzekering voor minima uitbreiden en aanbieden aan álle Amsterdammers. Daarnaast wordt het een optie om het eigen risico mee te verzekeren, in plaats van gespreid of in één keer te betalen. Hiermee moet de premie die minima nu betalen naar beneden kunnen. De gemeenteraad stemde in met beide voorstellen van GroenLinks.

Lees verder

Havenstad, voor een betaalbaar en groen Amsterdam

“Wij willen een stad met buurten waar wonen, spelen, werken, leren en winkelen vlakbij en door elkaar gebeurt voor jonge en oude mensen.” Het motto van de bewonersraad Nieuwmarkt legt in een zin de aantrekkelijkheid van het leven in de stad uit. Een aantrekkelijkheid die hier om de hoek werd herontdekt en die immens succesvol is gebleken. Zo succesvol dat het stedelijk wonen onder grote druk is komen te staan. Het is een pleidooi voor gemengde buurten waar veel verschillende mensen wonen en leven. Wat ons betreft wordt dit ook de blauwdruk voor het nieuwe Amsterdamse stadsdeel: Havenstad.

Lees verder

Voorstel nationaal slavernijmuseum unaniem aangenomen

Gisteren stemde de Amsterdamse gemeenteraad over het initiatiefvoorstel voor een nationaal slavernijmuseum van ons raadslid Simion Blom, Nelly Duijndam (SP) en Sofyan Mbarki (PvdA). Unaniem werd de wens uit gesproken voor zo'n museum en met het voorstel wordt nu werk gemaakt van een onderzoek die de verschillende mogelijkheden moet bekijken. Simion gaf een persoonlijke en aangrijpende bijdrage tijdens het raadsdebat. Lees hieronder zijn hele spreektekst. 

Lees verder

Meerderheid voor scooters op de rijweg

Deze middag kwam er een meerderheid in de Tweede Kamer voor scootervrije fietspaden in Amsterdam. Al sinds 2011 willen wij dat scooters op de weg rijden om zo meer ruimte te maken voor fietsers. GroenLinks raadslid Zeerger Ernsting: “Dit is een belangrijke stap in het veiliger en gezonder maken van onze fietspaden. Wij zijn blij dat Den Haag eindelijk over brug komt.”

Lees verder

Wie draag jij aan voor het Roze Lieverdje?

Het Roze Lieverdje is een tweejaarlijkse prijs die door GroenLinks Amsterdam wordt uitgereikt aan een Amsterdamse held(in) die zich op bijzondere wijze heeft ingezet voor de emancipatie van LHBT+'ers in onze stad. Iedereen kan kandidaten voordragen. Begin januari selecteert de jury uit alle voordrachten een viertal genomineerden, waarna een online publieksstemming wordt geopend. Het Roze Lieverdje 2018 wordt op Valentijnsdag (14 februari) uitgereikt. Heb jij de perfecte kandidaat in je hoofd? Klik dan hier om iemand voor te dragen.

Lees verder

Pagina's