Nieuws

GroenLinks Amsterdam: ook dit jaar permanente winteropvang voor daklozen

GroenLinks Amsterdam wil dat de gemeente dit jaar de winteropvang voor daklozen opnieuw de hele winter aaneengesloten openstelt van 1 december tot 1 april. De gemeente stelde eerder voor om terug te gaan naar een oude regeling waarin de winteropvang alleen de deuren opent als de temperatuur onder het vriespunt daalt. GroenLinks-raadslid Femke Roosma dient vandaag in een spoeddebat het voorstel voor permanente winteropvang in. Roosma: “Wij willen dat iedereen die geen alternatief heeft binnen kan slapen, zeker in de winter.”

Lees verder

GroenLinks Amsterdam: continueer onvoorwaardelijke bed-bad-brood-voorziening

Het nieuwe kabinet is voornemens om ‘meewerken aan terugkeer’ als voorwaarde te stellen voor de opvang van uitgeprocedeerde asielzoekers. Dit zou gelden in de nieuwe voorzieningen die de bestaande bed-bad-brood-voorzieningen moeten vervangen. Amsterdam heeft deze voorwaarde nooit gesteld. Wat GroenLinks Amsterdam betreft gaat de gemeente daar ook niet aan beginnen. In een spoeddebat in de gemeenteraad heeft GroenLinks fractievoorzitter Rutger Groot Wassink samen met de PvdA en SP het stadsbestuur opgeroepen om de kabinetsplannen naast zich neer te leggen en de bed-bad-brood-voorziening in Amsterdam onder de huidige geldende voorwaarden onverkort te continueren.

Lees verder

GroenLinks Amsterdam presenteert definitieve kandidatenlijst

Vandaag hebben de leden van GroenLinks Amsterdam de definitieve kandidatenlijst en het verkiezingsprogramma voor de gemeenteraadsverkiezingen van 21 maart 2018 vastgesteld. De lijst is een mooie mix van ervaren krachten en veelbelovende talenten. Met de lijst gaat de partij vol vertrouwen de verkiezingscampagne in. Lijsttrekker Groot Wassink: ’Amsterdam staat op een keerpunt en snakt naar verandering. Dit sterke en diverse team gaat die verandering bewerkstelligen. Ik kijk er naar uit om met deze kandidaten een geweldige campagne te gaan voeren om Amsterdam eerlijker, groener en vrijer te maken.’

Lees verder

GroenLinks Amsterdam: gemeentebestuur moet veiligheid Dündar garanderen

Op 1 november aanstaande zou in debatcentrum De Balie de 19e Vrijheidslezing worden uitgesproken door Can Dündar. Dündar is de gevluchte en ondergedoken hoofdredacteur van de Turkse krant Cumhuriyet (‘De Republiek’). Door het Erdogan-regime wordt de journalist onder andere beschuldigd van spionage. Een Turkse officier van justitie heeft INTERPOL verzocht om een arrestatiebevel uit te vaardigen voor Dündar. Omdat het op dit moment onduidelijk is of INTERPOL gehoor gaat geven aan deze oproep, is het voor Dündar mogelijk niet veilig om van zijn onderduikadres in Duitsland naar Nederland te komen.

Lees verder

Belangrijke stap voor slavernijmuseum

GroenLinks, SP en PvdA Amsterdam dienden afgelopen juni een voorstel in voor een nationaal museum slavernijverleden. Vanmiddag omarmde het college het voorstel. Nu er een meerderheid lijkt te zijn, wordt er een belangrijke stap gezet in de realisatie van dit project. GroenLinks raadslid Simion Blom: “Het is noodzakelijk dat het slavernijverleden een prominente plek krijgt in onze samenleving. Dit zorgt voor meer wederzijds begrip in onze multiculturele samenleving.”

Lees verder

Pagina's