Vincent de Kom

Voorzitter

In de zomer van 2016 ontmoette ik op een avond in Zeeburg voor het eerst Amsterdamse GroenLinksers. Hoewel ik van plan was om vroeg naar huis te gaan werd er steeds meer gelachen en passeerde het ene na het andere interessante politieke onderwerp. Wat me opviel was dat alle gesprekspartners zo gepassioneerd en bevlogen waren. En niemand op dromen liet regenen.

Daarom ben ik zo ontzettend blij met GroenLinks Amsterdam. Omdat wij, net als andere steden, een van de progressieve linkse lichtpuntjes zijn in een land waar het licht al een tijd gedimd is. Wij laten ons inspireren door een nog progressievere voorhoede en we veranderen de stad. Het moet gebeuren in de steden, omdat het in Den Haag niet gebeurt. Het is onze taak om de status quo te blijven aanvallen voor een betere en mooiere stad voor alle Amsterdammers. En om altijd kritische vragen te blijven stellen aan onszelf en aan anderen.

In de afgelopen twee jaar heb ik een heleboel van jullie leren kennen. Jullie enthousiasme en drang om de stad mooier te maken inspireerden mij elke dag. Het zou daarom een grote eer zijn als ik word verkozen als voorzitter. Voor jullie, voor GroenLinks wil ik mij inzetten.