Savannah Koolen

Duovoorzitter

Afgelopen jaar als campagneleider van GroenLinks Amsterdam heb ik onwijs veel plezier gehaald uit ‘de beweging’ opbouwen en aansturen. De grootste uitdaging van onze vereniging is om al die idealisten en bevlogen mensen een plekje te geven en open te blijven staan voor nieuwe mensen en ideeën.

Ik ben al 15 jaar lid van GroenLinks en bijna tien jaar met veel enthousiasme actief binnen de partij. Ik woon sinds 2009 in Amsterdam en ben sindsdien actief bij DWARS Amsterdam (en landelijk), daarna in verschillende werkgroepen van GroenLinks Amsterdam zoals Diversiteit, Vluchtelingen en RozeLinks. Ik ben een politiek dier, hou van discussie en volg nieuws en actualiteiten op de voet. Met de koers die GroenLinks Amsterdam vaart ben ik erg blij, ik ben een activist in hart en nieren en ben dan ook een bewonderaar van de politici die op dit moment voor onze partij de standpunten verdedigen en nieuwe voorstellen initiëren voor een mooier Amsterdam.

In mijn dagelijks leven ben ik sinds 2013 directeur en initiator van mijn eigen stichting; Here to Support. Ik zet zelfstandig projecten op met en voor ongedocumenteerde migranten in onze stad. De projecten hebben altijd tot doel om de doelgroep weerbaar, zichtbaar en hoorbaar te maken.

GroenLinks Amsterdam moet een professionaliseringsslag maken. Ik wil graag helpen met het creëren van een goede sfeer in het bestuur, en verbindingen intensiveren tussen de verschillende gremia van GroenLinks. Ik hoop dat meer mensen ons weten te vinden en (inhoudelijk) kunnen meedenken over onze stad en de koers van de partij. Ik zal me komende tijd vooral bezig houden met het coachen van bestuursleden en de teambuilding, de campagnes en contacten leggen en onderhouden met sociale bewegingen in Amsterdam.