Margreet de Boer

Voorzitter

Toen ik 17 was ben ik vanuit Friesland naar Amsterdam gekomen te studeren. Dat is nu 36 jaar geleden; ik ben niet meer weggegaan. Aan mijn wens om ‘eigenlijk buiten te willen wonen’ ben ik tegemoet gekomen door in een woonboot aan een stil pad naast een begraafplaats te gaan wonen.
Voor GroenLinks heb ik in de deelraad in Westerpark en West gezeten; en een periode in de Eerste Kamer (waarvoor ik me nu weer kandidaat stel).
Ik werk als advocaat (familierecht en slachtofferrechten).

Als (duo)voorzitter wil ik me inzetten voor een goed georganiseer GroenLinks Amsterdam. We zijn de grootste partij van Amsterdam geworden. Veel enthousiaste leden en stemmers willen hun steentje bijdragen, en actief zijn binnen de partij. We hebben een grote fractie in de gemeenteraad, en nemen met drie wethouders deel aan de coalitie. Ook in de stadsdelen zijn veel mensen actief in de stadsdeelcommissies. Ik vind het belangrijk dat GroenLinks Amsterdam zo wordt georganiseerd dat iedereen die actief is of wil worden dat kan doen, en daarin maximaal gefaciliteerd wordt. Ook vind ik het van belang dat GroenLinks Amsterdam een betrouwbare partij is. Voor de kiezers, voor de leden, voor de vertegenwoordigers in gemeenteraad en stadsdeelcommissies, voor de coalitiepartners, voor de afdelingen. Ik wil graag helpen die organisatie vorm te geven, te versterken, en te professionaliseren.

Met de andere bestuursleden wil ik me gaan inzetten voor versterking van de diversiteit en inclusiviteit van GroenLinks Amsterdam, en voor het bereiken van groepen die we nu nog niet goed bereiken, zoals lager opgeleiden.
In de taakverdeling met Savannah zal mijn focus wat meer liggen op de organisatorische zaken, het contact met het bureau en de afdelingen.