20. Elisabeth IJmker

Kandidaat-raadslid

"De toekomst van Amsterdam is een gezonde, leefbare stad die bruist van sociale en groene initiatieven met gelijke kansen voor iedereen; daar wil ik als (duo)raadslid graag aan bijdragen."

  • 25 jaar
  • Planning, Monitoring, Evaluation and Learning (PMEL) Officer bij Transnational Institute

Ik heb me gekandideerd omdat ik me zorgen maak over de toekomst van Amsterdam. De toenemende kansenongelijkheid en vercommercialisering zijn verontrustend. Naast mijn werk bij het Transnational Institute, waar ik me inzet voor sociale rechtvaardigheid wereldwijd, ben ik bestuurslid bij Hellingproef, het jong wetenschappelijk bureau van GroenLinks. Ik ben ook betrokken bij verschillende vrijwilligersorganisaties in Amsterdam, zoals het BurenNetwerk waar ik zorg voor meer samenhang tussen nieuwe en oude bewoners van de stad.

Amsterdammers die samenwerken bij verschillende organisaties en initiatieven zijn ontzettend inspirerend en samen met hen wil ik werken aan een duurzame en rechtvaardige stad. Vanuit mijn ervaring bij TNI en Hellingproef beleef ik veel plezier aan het bedrijven van politiek en deze kennis wil ik inzetten voor GroenLinks Amsterdam. Als gemeenteraadslid wil ik maatschappelijke initiatieven en vergroening stimuleren en verbinding maken tussen de plannen van het college, de mensen in de stad en de idealen van GroenLinks.