13. Jenneke van Pijpen

Kandidaat-raadslid

"Met liefde voor Amsterdam, politiek en GroenLinkse waarden wil ik werken aan een prachtige stad waar radicale, groene en sociale ambities worden waargemaakt. Dat doen we niet voor Amsterdammers, maar mét Amsterdammers."

  • 52 jaar
  • Manager

Liefde voor politiek, voor GroenLinkse waarden en voor Amsterdam; dat drijft mij om me kandidaat te stellen voor de gemeenteraad. Analyseren, beleid maken, onderhandelen, resultaten halen, beleid controleren; het zit in mijn genen ingebakken. Ik doe het al mijn hele leven; van voorzitter leerlingenbestuur in Havo 4 tot pensioenfondsbestuurder in de zorg. Van actievoeren voor goede studiefinanciering tot opvang van statushouders in de buurt. Van cao-onderhandelaar tot toezichthouder op meerdere plekken. Van het platform binnenstad autovrij tot aanpak eenzaamheid Amsterdam.

Met jarenlange ervaring in het publieke domein als belangenbehartiger, bestuurder, toezichthouder en actieve Amsterdammer heb ik volop bagage om een effectieve volksvertegenwoordiger te zijn. Met mijn vizier naar de stad, met kennis van zaken, met veel creativiteit en plannen om resultaten te behalen. En met mijn GroenLinkse hart kloppend voor onze mooie stad.