11. Nienke van Renssen

Kandidaat-raadslid

"Graag wil ik een bijdrage leveren aan een effectief bestuur, dat recht doet aan de belangen van alle inwoners.. Zodat Amsterdam een open en duurzame stad zal zijn, een stad die mensen verbindt en waar ruimte is voor iedereen"

  • 35 jaar
  • Advocaat

In Amsterdam staan wij voor veel uitdagingen, maar we hebben nog méér mogelijkheden.  De stad Amsterdam is van oorsprong een stad waar iedereen zich thuis voelt; dat moet zo blijven. Voor de ontwikkeling van een stad is het van groot belang dat er voldoende woningen en kansen zijn voor iedereen, dat er op een duurzame en zorgvuldige manier met de beschikbare ruimte, energie en groen wordt omgesprongen.

Voor de ontwikkeling van een levendige stad is het essentieel dat mensen elkaar weten te vinden, om samen te werken, om van elkaar te leren, om voor elkaar te zorgen. Met GroenLinks wil ik zorgen voor verbinding.

Als jurist heb ik veel ervaring in de ruimtelijke ordening en begrijp ik hoe het openbaar bestuur werkt. Heel graag wil ik mijn enthousiasme, kennis en ervaring inzetten, voor een duurzaam, modern en innovatief Amsterdam.