Politiek Café voedselverspilling

Op deze avond zal stagiaire Amber Striekwold naar aanleiding van haar onderzoek een korte introductie geven. Vervolgens zal een panel bestaande uit Arnold van der Valk (Food Council MRA), Thomas Dolman (BuurtBuik), Jenneke van Pijpen (raadslid GroenLinks) en Elise Struyck (Guerilla Kitchen) discussiëren over dit onderwerp. De avond zal worden afgesloten met een column van Anne Luz Peijnenburg, voorzitter van de Amsterdamse tak van Slow Food Youth Nederland. Rond 21 uur eindigen we met een borrel.

 

Het tegengaan van voedselverspilling wordt vaak omschreven als ‘laaghangend fruit’. Oplossingen zijn immers niet heel ingewikkeld: kortere ketens, efficiënte distributie, ‘gekke’ groenten niet weggooien en het aanpassen van de THT. Dit is slechts een kleine greep uit de mogelijke oplossingen. Als het voorkomen van voedselverspilling daadwerkelijk laaghangend fruit is, waarom wordt er dan nog zoveel verspild? Bij zowel consument als producten lijkt er onvoldoende drijfveer te zijn om verspilling sterk terug te dringen. In dit politiek café zal worden besproken welke rol stedelijk voedselbeleid hierin kan spelen. Specifiek zal er gekeken worden naar hoe dit beleid op een democratische manier tot stand kan komen en wat de meerwaarde hiervan kan zijn in de strijd tegen verspilling. Van voedselraad tot commons – verschillende vormen van democratisering zullen de revue passeren.

Check onze Facebookpagina en geef aan of je erbij bent: https://www.facebook.com/events/558607244692328/

Locatie

Casa Sofia
Ottho Heldringstraat 3
1066 AZ Amsterdam
Nederland