Online college met socioloog Merijn Oudenampsen

Economische crises zijn vaak de aanleiding om dominante denkbeelden over politiek en economie te herzien. Zo leidde de crisis van de jaren ‘30 tot de opkomst van de verzorgingsstaat en de crisis van de jaren ‘70 tot de opkomst van het neoliberalisme. Staan we met de huidige coronacrisis weer aan de vooravond van een grote verandering?

Merijn Oudenampsen (socioloog, politicoloog) doet aan de UvA onderzoek naar de doorbraak van het neoliberalisme en geeft op dinsdag 26 mei om 19.45 uur een analyse van hoe zulke veranderingsprocessen werken in Nederland. Daarna gaan we in discussie over de politieke vooruitzichten die de huidige crisis biedt. Meld je z.s.m. aan door een mail te sturen naar teamonline@groenlinksamsterdam.nl. Je ontvangt dan kort voor de bijeenkomst een link naar de bijeenkomst.
 

GroenLinks Amsterdam heeft nu een Team Online en organiseert een reeks online lezingen en gesprekken. Wil je erbij zijn of heb je zelf goede ideeën voor een lezing of gesprek, laat het dan weten via teamonline@groenlinksamsterdam.nl