Algemene Ledenvergadering en inspiratiemiddag

Op 21 september aanstaande vindt de volgende Algemene Ledenvergadering van GroenLinks Amsterdam plaats, ditmaal in het rolstoeltoegankelijke Hyperion Lyceum in Amsterdam Noord (Badhuiskade 361).

Op de agenda staan onder andere de verkiezing van nieuwe bestuursleden, een terug- en vooruitblik van de gemeenteraadsfractie en het federatiebestuur, en een financiële verantwoording over het jaar 2018.

Het programma ziet er als volgt uit:

Na de lunch organiseert het federatiebestuur een inspiratiemiddag om door te praten over hoe we Amsterdam mooier kunnen maken. Samen met leden en niet-leden praten we in verschillende sessies over:

  • Schiphol: zowel Suzanne Kröger (Tweede Kamerlid) als Imane Nadif (gemeenteraadslid) blikken terug en vooruit op de (politieke) ontwikkeling van Schiphol.

  • Diversiteit binnen GroenLinks Amsterdam: Hoe zorgen we voor een diverse afdeling? Met sprekers vanuit verschillende perspectieven gaan we over dit onderwerp in gesprek en denken we na over oplossingen en welke stappen we kunnen nemen.

  • Werkgroepen in actie, sociaal domein: Denk mee met onze Amsterdamse werkgroepen over een interessant vraagstuk in het sociaal domein. Ben je benieuwd waar onze werkgroepen zich mee bezighouden of heb je zin om inhoudelijk mee te denken over een actueel sociaal vraagstuk? Sluit je dan aan bij deze sessie.

  • Werkgroepen in actie, fysiek domeinDenk mee met onze Amsterdamse werkgroepen over een interessant vraagstuk in het fysiek domein. Ben je benieuwd waar onze werkgroepen zich zoal mee bezighouden of heb je gewoon een keer zin om inhoudelijk mee te denken over een actuele uitdaging in het fysiek domein? Sluit je dan aan bij deze sessie.

  • Maatschappelijke opvang: Er zijn steeds meer economische daklozen, mensen die geen woning meer kunnen betalen en daardoor op straat staan. Ze hebben geen verslavings- of schuldenproblematiek. Soms hebben ze een baan. Door tekort aan woningen en hogere prijzen wordt het steeds moeilijker mensen aan eens woning te helpen. Wat te doen?

  • Kunst en Cultuur: De stad verandert enorm. Hoe gaat GroenLinks hiermee om en welke rol kan zij hierin spelen? Tijdens deze sessie zullen we casussen bespreken uit de politiek op het gebied van kunst en cultuur.

Bij de aanmelding voor de Algemene Ledenvergadering kun je aangeven of je gebruik wilt maken van de lunch en of je de inspiratiemiddag wilt bijwonen.

→ Meld je hieronder aan. 

Locatie

Hyperion Lyceum
Badhuiskade 361
Amsterdam
Nederland
Binnenkort wordt het programma van de inspiratiemiddag hier bekend gemaakt.