1-meiviering over ongelijkheid

Wegens persoonlijke omstandigheden is Jesse Klaver verhinderd. Hij wordt vervangen door Zihni Özdil, Tweede Kamerlid voor GroenLinks.

Op maandagavond 1 mei organiseert GroenLinks Amsterdam de jaarlijkse 1-meiviering. Onderwerp van dit jaar is de toenemende ongelijkheid en bestaansonzekerheid. Wat is het antwoord van (Groen)Links?

Al decennia neemt de ongelijkheid tussen verschillende bevolkingsgroepen in Nederland toe. Dat geldt niet alleen als je kijkt naar inkomen en vermogen, maar ook voor bijvoorbeeld gezondheid en welzijn. Daarnaast is ook de bestaanszekerheid van grote groepen mensen de afgelopen jaren sterk afgenomen. Op de arbeids- en woningmarkt wordt flexibiliteit de norm en verdwijnen rechten die eerst vanzelfsprekend waren. Dat leidt ertoe dat mensen makkelijker in de armoede en schulden terecht komen en vaak permanent in onzekerheid en stress leven.

Die toenemende ongelijkheid en segregatie is juist in Amsterdam steeds zichtbaarder. De stad wordt voor veel mensen onbetaalbaar en verschillende groepen leven meer naast dan met elkaar. De gedachte van de stad als emancipatiemachine die mensen vooruit helpt staat steeds meer onder druk.

Werk aan de winkel voor GroenLinks dus! Tijdens deze 1-meibijeenkomst kun je horen hoe het nu zit en wat GroenLinks er aan wil doen. Praat en discussieer mee!  

Programma:
19.30: Inloop
20.00: Start programma

  • Mirjam de Rijk (economisch publicist) over toenemende bestaansonzekerheid in Nederland
  • Zihni Özdil (Tweede Kamerlid voor GroenLinks en woordvoerder van o.a. sociale zekerheid, arbeidsmarkt en werkgelegenheid)
  • Afsluiting door Rutger Groot Wassink (fractievoorzitter GroenLinks Amsterdam)

22.00: Borrel

De bijeenkomst staat onder leiding van Eva Groen-Reijman

Locatie

Tolhuistuin
IJpromenade 2
1031 KT Amsterdam
Nederland